X
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.

   

Antons Grødboller

Har du mod på at bage selv? Anton har tilpasset opskriften og mængderne, så Grødbollerne er lige til at gå til i dit eget hjemmebageri.

God fornøjelse og velbekomme

 

Til havregrød:
4 ½ dl vand
85 g havregryn

 

Øvrige ingredienser:
50 g gær
2 tsk. salt
½ dl sukker
½ dl olie evt. rapsolie
75 g hørfrø
400 g hvedemel
50 g solsikkekerner
Ca. 150 g solsikkekerner til pynt

 

Havregrød:
Kom vand og havregryn i en gryde og bring det til kogepunktet. Skru ned til middel varme og kog til en passende konsistens. Køles af til det er lunkent (fingertemperatur).

Smuldr gæren og rør den ud i havregrøden. Tilsæt salt, sukker, olie, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen sammen. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage, dejen må ikke blive for fast.

Dejen æltes grundigt i 5-8 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 30-60 minutter.

Del dejen i 12-15 stykker og tril dem til boller. Kom solsikkekernerne til pynt på en tallerken og tryk nu bollerne ned i kernerne.

Stilles på bageplade og tildækkes med viskestykke. Lad bollerne hæve ca. en time. Bages 12-14 minutter ved 180 °C.

 

Tip – kan evt. pensles med 1 sammenpisket æg før de vendes i solsikkekernerne.

 

Find produktinformationer her.