Kohberg
Vores historie

Kohberg har bagt for dig i umindelige tider
Det hele begyndte i 1969, da bagermester Alfred Kohberg åbnede sit håndværksbageri i Rødekro i Sønderjylland. Her var han den lokale rugbrødsmester – og snart spredte det gode rygte sig, og Alfred Kohberg flyttede bageriet til den nærliggende by Bolderslev. Her lagde han grundstenen til det Kohberg, vi er i dag. Og det er her, på samme adresse, nemlig Kernesvinget i Bolderslev, at vi fortsat bager for dig.

Spændende udvikling
I 1989 var Alfred Kohbergs bageri i vækst og succesen var til at få øje på. Det samme var behovet for at styrke virksomheden og gøre den klar til nye tider og stigende konkurrence. Alfred Kohberg besluttede derfor at sælge Kohberg Brød til ægteparret Preben og Inga Fogtmann. Familien Fogtmann drev i forvejen virksomhed i lokalområdet. Godt nok inden for transportbranchen, men de besad evnen og viljen til at drive en allerede succesfuld virksomhed til mere. Og Alfred Kohberg lagde trygt sin virksomhed i deres hænder i sikker forvisning om, at familien Fogtmann fortsat ville bage det gode brød til danskerne.

Herkules og Viking ser dagens lys
Samtidig lancerede Kohberg de første egentlige mærker Herkules og Viking. Flere mærker er kommet til hen ad vejen, men uanset hvilket nyt brød vi putter i ovnen, er det altid med Kohberg som det bærende mærke.

Hva’ ska’ jeg sige?
Efter i mange år kun at have koncentreret sig om rugbrød udvidede Kohberg Brød i 1994. Vi slog større brød op og besluttede, at vi nu ville bage til enhver lejlighed i danske familiers liv – både til hverdag og fest. Derfor blev hvedebrød og især de bløde og lækre boller en del af sortimentet. Kohberg blev samtidig landskendt for de opsigtsvækkende reklamer med Boller fra Kohberg.

Brød ud over alle grænser
Med større salg og nye brød på hylden var det tid til at bevæge Kohberg ud over de sønderjyske grænser. År tilbage havde Kohberg startet samarbejde med H. C. Andersen Bagergården i Haderslev, og virksomheden blev nu en del af Kohberg. Vi overtog også Trianonbageriet, som blev til vores store, nuværende bageri i Taastrup. Bageriet Møllens Brød blev også en del af Kohberg. På den måde blev Kohberg klar til at bage til alle danskere – og såmænd også vores tyske og skandinaviske naboer.

Fra brød til kager
Familien Danmark havde på alle måder taget Kohberg brød til sig. Og nu fik det professionelle marked også øje på os. Hotel- og restaurationsbranchen, professionelle kantiner efterspurgte vores brød og især steg efterspørgslen på forbagt wienerbrød. Den mulighed greb vi, og i 2001 indviede vi et nyt produktionsanlæg. Her bager vi alt lige fra traditionelle spandauer og kanelsnegle til flettede wienerbrødsstænger med spændende fyld. Og i  2006 tog vi et helt nyt og moderne rugbrødsbageri i brug.

Kohberg i dag
Kohberg Bakery Group A/S har i dag tre bagerier med 600 ansatte fordelt på Bolderslev, Taastrup og H. C Andersen Bagergården i Haderslev. Det gør os til det største danskejede bageri.