X
Viser resultater for :
Fandt ingen brød :-(

   

Antons Grødboller

Har du mod på at bage selv? Anton har tilpasset opskriften og mængderne, så Grødbollerne er lige til at gå til i dit eget hjemmebageri.

God fornøjelse og velbekomme

 

Til havregrød:
4 ½ dl vand
85 g havregryn

 

Øvrige ingredienser:
50 g gær
2 tsk. salt
½ dl sukker
½ dl olie evt. rapsolie
75 g hørfrø
400 g hvedemel
50 g solsikkekerner
Ca. 150 g solsikkekerner til pynt

 

Havregrød:
Kom vand og havregryn i en gryde og bring det til kogepunktet. Skru ned til middel varme og kog til en passende konsistens. Køles af til det er lunkent (fingertemperatur).

Smuldr gæren og rør den ud i havregrøden. Tilsæt salt, sukker, olie, hørfrø og solsikkekerner og rør dejen sammen. Tilsæt hvedemelet – hold evt. lidt tilbage, dejen må ikke blive for fast.

Dejen æltes grundigt i 5-8 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 30-60 minutter.

Del dejen i 12-15 stykker og tril dem til boller. Kom solsikkekernerne til pynt på en tallerken og tryk nu bollerne ned i kernerne.

Stilles på bageplade og tildækkes med viskestykke. Lad bollerne hæve ca. en time. Bages 12-14 minutter ved 180 °C.

 

Tip – kan evt. pensles med 1 sammenpisket æg før de vendes i solsikkekernerne.

 

Find produktinformationer her.